O mně

VK_fotoMUDr.Václava Kunová

nar. 31.3.1966

Výživa mě zajímala už od dětství, protože jsem musela svou váhu vždycky mírně korigovat, přestože jsem se nikdy nepřejídala a hýbala se. Učila jsem se nazpaměť kalorické hodnoty potravin a snila o tom, že ten zapeklitý problém jednou rozlousknu a budu pomáhat i ostatním. Když to nešlo „po dobrém“, vyzkoušela jsem kdejakou tehdy populární a pěkně drastickou dietu. To bylo v dobách studia na gymnáziu. Měla jsem velmi štíhlý pas, ale celkově spokojená jsem se svojí postavou nebyla.

V podstatě hned se začátkem studia na lékařské fakultě jsem souběžně studovala výživu. Medicína tento obor nevyučovala, vzdělávala jsem se tedy ve Společnosti pro výživu. Vzápětí po ukončení školy se nám rychle za sebou narodily dvě děti a já jsem začala o výživě psát. To byla výborná příprava na individuální poradenství, kterému se věnuji dodnes.

Měla jsem možnost účastnit se jako dietolog v českém týmu zásadní evropské výživové studie Diogenes, která zkoumala vliv výživy a genetiky na redukci váhy a následné udržení váhových úbytků. Jsem spoluautorkou studie publikované v Obesity Reviews.

Spolupracovala jsem několik let se Společností STOB.

Napsala jsem stovky článků pro různé časopisy a noviny, dlouhodobě spolupracuji s deníkem MF na zpracovávání výsledků testů potravin.

Mám ráda kvalitní gastronomii, restaurace hodně navštěvujeme a zajímá mě vše, co se jídla týká. Tento zájem mě dovedl až k nápadu vystudovat dálkově gastronomickou školu, takže se ze mě stal v roce 2014 oficiálně kuchař-číšník. To mi zase velmi ulehčuje psaní receptů a tvorbu redukčních jídelníčků.

 

Baví mě, když pomáhám klientům v poradně hubnout zdravě, bez stresu a nejlépe ještě s pomocí úžasného elegantního jídla. Jejich spokojenost je mojí největší odměnou.

 

Sama jím dnes mnohem víc a stokrát lépe než v pubertě. Mnohem více se ale také pohybuji a obojí mi přináší velké potěšení.

 

Kromě práce:

Žiji v Praze s manželem a dvěma dospělými dětmi.

Ráda jídlo vařím, ráda o něm mluvím a také ho fotím na sociální sítě.

Ráda sportuji, cestuji (často za jídlem) a poslouchám současnou elektronickou hudbu.

 

Usiluji o to, aby:

  • Lidé pochopili, že jídlo může dodávat kvalitní živiny a radost zároveň. A aby nesklouzávali k žádnému nutričnímu extrémismu.
  • Existovala možnost dostat se ke kvalitním a ověřeným informacím o výživě a hubnutí bez komerčního balastu a skrytých PR článků.

 

Můj životopis v datech:

Studium:

1986–1992 –  1.  LF UK Praha obor všeobecné lékařství

2011–2014  dálkové studium – Střední škola gastronomická a hotelová – obor kuchař/číšník

Zaměstnání:

1997 – současnost Nutradit s r.o. – jednatelka

2002 – současnost – Individuální poradna pro snižování nadváhy

1986 – současnost –  Společnost pro výživu – aktivní členka, tvorba webových stránek www.spolvyziva.cz

2005–2009 – multicentrická evropská studie Diogenes

2012–2013 – tvorba stovek receptur s přesnými propočty živin pro dodavatele čerstvé dietní stravy

 

Dosud jsem vydala tyto publikace:

 

Zdravá výživa, Grada, 2004

Zdravá výživa v otázkách a odpovědích, Grada, 2005

Jak hubne labužník, Grada, 2006 (s Vladimírem Poštulkou)

Obezita, Dieta pro zdravé hubnutí, Forsapi, 2009

Zdravá výživa, Grada 2011(2., přepracované vydání)

 

Zdrava_vyziva_obalka

Zdrava_vyziva_odpovedi

Jak-hubne_labuznik

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Obezita_forsapi_obalka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

E-book

Praktický návod na zdravé hubnutí 2018

Prakticky_navod_hubnuti_ebook