Skyramisu s letním ovocem

Recepty

Skyramisu_ovoceCo je to skyramisu? Je to odlehčený dezert vzdáleně inspirovaný všeobecně oblíbeným tiramisu.

Toto skyramisu se vyznačuje nejen malým množstvím tuku, ale i nižšími sacharidy. Přidaného cukru je v něm tak málo, jak je možné, aby neutrpěla výsledná chuť. Bílkovin má naopak ve své kategorii hodně. Dejte si ho na svačinu při hubnutí, ale směle ho nabídněte i dětem.

Příprava je opravdu nenáročná, takže si ho klidně udělejte do skleničky s sebou do práce.

Suroviny na 6 porcí:

  • 1 větší balení přírodního přírodního skyru (350 g)
  • 100 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 100 g cukrářských piškotů
  • 250 g čerstvých jahod
  • 100 g čerstvých kanadských borůvek nebo malin
  • 100 ml čerstvě vymačkané šťávy z pomeranče
  • 20 g cukru = 1 zarovnaná polévková lžíce

Postup:

Připravte si nádobu o rozměrech 20x 20 cm. Můžete také rovnou použít 6 mističek nebo skleniček a vše skládat rovnou do nich.

Vymačkejte šťávu z pomeranče.

Opláchněte jahody a borůvky, jahody nakrájejte na plátky, část nechte na ozdobu. Ty nakrájejte na čtvrtiny.

Do nádoby dejte vrstvu piškotů. Lepší je nalámat na kousky.

Pokropte piškoty částí pomerančové šťávy.

Ušlehejte dotuha šlehačku.

V další nádobě prošlehejte skyr s cukrem. Čím bude skyr nadýchanější, tím lepší bude výsledná chuť dezertu.

Do skyru pak opatrně zašlehejte šlehačku.

Na piškoty navrstvěte krém a poházejte větší částí ovoce.

Opět dejte vrstvu piškotů, pokapejte zbylou pomerančovou šťávou a navrch dejte zbylý krém.

Ozdobte zbývajícím ovocem.

Dejte do lednice vychladit nejlépe přes noc.

Skyramisu porce

Nutriční hodnoty:

6 porcí 1 porce
Energie(kJ) 5051 841
Bílkoviny (g) 56 9.3
Tuky(g) 36 6
Sacharidy(g) 164 27.3
Facebook

Články, testy a recepty

Otázka 330/365: Jak zabráním zranění při posilování ?

Zranění při posilování zabráníte hlavně rozumným přístupem. Před samotným silovým cvičením se nejdříve dobře zahřejte a rozcvičte. Lepší flexibilita a mobilita vám pomůže provádět cviky správně. Jestliže začínáte silově cvičit, nesnažte se hned trhat rekordy. Váhy zvyšujte postupně. Mezi silovým cvičení si nechte jeden nebo dva dny na regeneraci. Pokud byste cvičili dva dny za […]

Otázka 329/365: Co mám dělat, když na stres reaguji jídlem ?

Jestliže máte ve stresu tendence jíst víc, než potřebujete, nejste jediní. Jídlo uleví napjaté situaci nebo úzkostem, bohužel jen přechodně. Samozřejmě, i tohle je vám asi jasné. Problém je, jak v těchto situacích neopakovat stejný vzorec nevhodného chování. Jídlo pod vlivem stresu vede postupně k nadváze a mnoha civilizačním nemocem, jakými jsou hlavně vysoký krevní […]

Otázka 328/365: Kolik kozího sýra můžu sníst ?

Kozí sýry existují – stejně jako kravské – v mnoha variantách. Ty se mezi sebou liší obsahem sušiny a tedy i bílkovin a tuků. Od toho se pak odvíjí množství vhodné při hubnutí. Nejnižší energetickou hodnotu má sýr Kozí Lučina.  Vzhledem k tomu, že má ve 100 gramech 614 kJ a 12 g tuků, můžete […]

Otázka 327/365: Můžu si dávat při hubnutí olivy ?

Olivy patří mezi potraviny nebo spíše pochutiny s mnoha zdravotními přínosy. Obsahují polyfenolické antioxidanty a samozřejmě zdravé druhy tuků s převahou mononenasycených mastných kyselin. Což ale nemění nic na faktu, že i zdravý tuk konzumovaný v nadbytečném množství se ukládá do tukových zásob. A olivy mají ve 100 gramech 15 -30g tuku. Jejich energetická hodnota […]

Web rozumnehubnuti.cz – nezávisle a bez reklam

MUDr. Václava Kunová

Webové stránky provozuje MUDr. Václava Kunová, která se na tomto prostoru věnuje psaní nezávislých a nekomerčních článků o tématech, která vás zajímají.

Patří mezi ně také vyvracení mýtů a polopravd v oblasti výživy a hubnutí.

Užitečné informace převádí až do praktických řešení, tedy receptů, jídelníčků a dalších konkrétních tipů.

Již od roku 2008.

Baví mě, když má jídlo šmrnc – rozhovor MUDr. V. Kunové pro OnaDnes.

Moje knihy o výživě a hubnutí

Dezerty pro zdravé hubnutí

Chuť na sladké má občas každý. Pokud vás ale přepadá často a brání vám ve zdravém hubnutí, je zapotřebí odhalit příčinu a zakročit. Často to bývá únava, nevyspání, stres a špatně sestavený jídelníček chudý na bílkoviny. Sladké chuti se ale nemusíte úplně vyhýbat. Existuje mnoho možností, jak připravit dezert, který chuť na sladké uspokojí, ale bude mít vyvážené nutriční hodnoty. Právě takové recepty vám představuji v e-knize Dezerty pro zdravé hubnutí.

150 Kč

Menopauza a hubnutí – jak vyřešit neřešitelný problém?

Jak souvisí hormonální změny s přibíráním v období kolem menopauzy? Proč kolem menopauzy nárůstá množství tuku hlavně v pase? A lze s tím něco udělat? Lidová moudrost říká, že se v tomto období hubnout nedá. Nebo za velmi vysokou cenu nelidského odříkání. Skutečnost je trochu jiná.

Žen, které trápí kila navíc v období kolem menopauzy je rozhodně víc než těch, které váhu řešit nemusí. Právě proto vznikla tato kniha. Shrnuje dostupné informace o vlivu menopauzy na metabolismus a specifické obtíže, které ovlivňují regulaci příjmu potravy na jedné straně a energetický výdej na straně druhé. Vysvětluje, jestli se s nimi dá něco dělat a co konkrétně můžete zařídit vy sama.

280 Kč

60 večeří pro zdravé hubnutí 2021

Recepty na rychlé studené a teplé večeře složené jen z bílkovin a zeleniny. Kniha vám pomůže vyřešit nejtěžší úkol při hubnutí. Tedy nemít večer hlad ani chuť a přitom udržet příjem kalorií tak, abyste hubli.

Cena: 375 Kč
O knize řekli:
Simona Záveská
Knihu vřele doporučuji všem lidem, kteří nemají nápady co zajímavého a chutného jíst na večeře místo obligátní vaječné omelety/obloženého chleba. Ať už jste v redukčním režimu nebo ne, tak recepty využijete pro celou rodinu. Kniha mne naučila jak se dá chutně upravit zelenina na spousty způsobů a dala tipy na výborné zeleninové zálivky, které dají salátu úplně „jiný rozměr“ . Překvapila mne snadná a levná domácí výroba sýru labneh nebo-li domácí Lučiny. Už by mne nenapadlo si kupovat předraženou Lučinu z obchodu, protože ta chuť té domácí je „hvězdná“ a nesrovnatelně levnější.

Praktický návod na zdravé hubnutí 2022

Chcete přestat držet diety a místo toho začít hubnout? V tomto návodu najdete vše potřebné k sestavení jídelníčku. Jak vám pomůžou bílkoviny a kolik jich máte jíst? Jak zlepšit střevní mikrobiom, aby vám pomáhal ve zhubnutí? A jakým nejčastějším chybám se vyhnout? Vše, co potřebujete vědět, stručně, srozumitelně a přitom velmi konkrétně.

Cena: 350 Kč
O knize řekli:
PhDr. Iva Málková (zakladatelka Společnosti STOB)
Název E-booku Praktický návod na zdraví hubnutí je stoprocentně pravdivý. Z přemíry informací o výživě a hubnutí, které nás dnes zaplavují, vybrala autorka ty nejdůležitější, které jsou podstatné pro redukci váhy. Seznamuje srozumitelně čtenáře se základními živinami tak, aby byl schopen si sestavit samostatně jídelníček šitý na míru právě jemu, a to i s ohledem na množství přijaté energie. Vysvětluje i důležitost dalších faktorů při sestavování jídelníčku jako je glykemický index, glykemická nálož, vitaminy, minerální látky a žhavá novinka střevní mikrobiom. Dobrým pomocníkem pro sestavení jídelníčku je i přehled potravinových skupin a tipy na jednotlivé chody. U zkušené odbornice máte jistotu, že to, co se dočtete, vychází z vědecky podložených závěrů.

Sezónní jídelníčky ve výhodném setu

Chcete přestat držet diety a místo toho začít hubnout? V tomto návodu najdete vše potřebné k sestavení jídelníčku. Jak vám pomůžou bílkoviny a kolik jich máte jíst? Jak zlepšit střevní mikrobiom, aby vám pomáhal ve zhubnutí? A jakým nejčastějším chybám se vyhnout? Vše, co potřebujete vědět, stručně, srozumitelně a přitom velmi konkrétně.

Cena: 250 Kč

Facebook