Jak nejlépe pracovat s rybami ?

Otázka 317/365: Jak nejlépe pracovat s rybami ?

365 otázek o výživě a hubnutí

Čerstvé ryby jsou v jídelníčku při hubnutí neocenitelné pro svoje nutriční hodnoty a rychlost přípravy. Výhodou ryb je také dobře stravitelné maso. Tato vlastnost je ale také zároveň nevýhodou. Ryby je zapotřebí zpracovat co nejrychleji a tepelně je upravovat jen krátce. Většina ryb, jako jsou čerstvá treska nebo losos by měly takvané lístkovat.

Pro účely hubnutí je nejlepší připravovat rybí filety na nepřilnavé pánvi se lžičkou oleje. Rybí filet lehce osolte, pokud má kůži, ponechte. Rozehřejte pánev a filet položte nejdříve kůží dolů. Po osmahnutí filet otočte a opékejte kůží nahoru. V této fázi můžete přidat kousek česneku, bylinek, malinko másla, citronovou šťávu a rybu přelévat. Snažte se filet ,,nepřetáhnout“.

Pokud připravujete steak z čerstvého tuňáka, osmahněte po obou stranách jen tak půl minuty (podle výšky steaku). Maso by mělo uprostřed zůstat růžové.

Více na apetitonline

Vhodným a bezpracným způsobem přípravy ryb je také pečení v troubě. Například filety z lososa můžete vložit do zapékací misky kůží dolů. Lehce osolit a při vysoké teplotě péci jen asi 15  minut.

Pro účely hubnutí je naprosto skvělé také pošírování ryb nebo příprava na páře. K nim to pak ale chce do kontrastu nějakou křupavou zeleninu a lehkou bylinkovou omáčku.

 

 

.

Facebook

Články, testy a recepty

Test rostlinných alternativ mléka – které se hodí při hubnutí ?

V poslední době nabízí obchody a kavárny tak velký výběr rostlinných alternativ mléka, že není lehké se v nich vyznat. Navíc, když vás zajímá, jestli jsou vhodné při hubnutí. Na tuto skupinu výrobků můžete nahlížet různě. Z jedné strany se vůbec nic nestane, když je úplně pominete a zůstanete u cappuccina z klasického kravského mléka […]

Teplý salát z kapustiček s feta sýrem, ořechy a brusinkami

Studené saláty v lednu nikdo moc nevyhledává. Proto jsem vám připravila recept na ,,vymazlený“ salát z tepelně upravených kapustiček, v němž najdete jen pár lístků polníčku a proužků mrkve pro barvu, křupavost a objem na talíři. Základem jsou ale čerstvé růžičkové kapustičky uvařené al dente a potom ještě zkaramelizované v horkovzdušné fritéze, případně na pánvi. […]

Dárkový poukaz na soubor 8 e-knih

Darujte soubor 8 e-knih (7 + Obědy do práce)  v hodnotě 1220 Kč. V kompletu stojí 650 Kč. Jaké tituly soubor obsahuje? Praktický návod na zdravé hubnutí cena 350 Kč Základní kniha, která vám pomůže porozumět základům zdravého hubnutí, poradí s výběrem potravin a sestavením jídelníčku. 60 večeří pro zdravé hubnutí   cena 375 Kč 60 […]

Velký vánoční manuál – jak si užít vánoce a přibrat málo nebo vůbec ?

Kolik se dá doopravdy přibrat přes vánoce ? Je možné se přibrání vyhnout a přesto si užít sváteční atmosféru se všemi typickými pochoutkami ? Většina lidí má po vánocích váhu vyšší než před nimi – zhruba o dvě kila. Je dobré vědět, že se vaše váha může zvýšit vlivem zadržené vody v těle, takže to […]

Web rozumnehubnuti.cz – nezávisle a bez reklam

MUDr. Václava Kunová

Webové stránky provozuje MUDr. Václava Kunová, která se na tomto prostoru věnuje psaní nezávislých a nekomerčních článků o tématech, která vás zajímají.

Patří mezi ně také vyvracení mýtů a polopravd v oblasti výživy a hubnutí.

Užitečné informace převádí až do praktických řešení, tedy receptů, jídelníčků a dalších konkrétních tipů.

Již od roku 2008.

Baví mě, když má jídlo šmrnc – rozhovor MUDr. V. Kunové pro OnaDnes.

Moje knihy o výživě a hubnutí

Dezerty pro zdravé hubnutí

Chuť na sladké má občas každý. Pokud vás ale přepadá často a brání vám ve zdravém hubnutí, je zapotřebí odhalit příčinu a zakročit. Často to bývá únava, nevyspání, stres a špatně sestavený jídelníček chudý na bílkoviny. Sladké chuti se ale nemusíte úplně vyhýbat. Existuje mnoho možností, jak připravit dezert, který chuť na sladké uspokojí, ale bude mít vyvážené nutriční hodnoty. Právě takové recepty vám představuji v e-knize Dezerty pro zdravé hubnutí.

150 Kč

Menopauza a hubnutí – jak vyřešit neřešitelný problém?

Jak souvisí hormonální změny s přibíráním v období kolem menopauzy? Proč kolem menopauzy nárůstá množství tuku hlavně v pase? A lze s tím něco udělat? Lidová moudrost říká, že se v tomto období hubnout nedá. Nebo za velmi vysokou cenu nelidského odříkání. Skutečnost je trochu jiná.

Žen, které trápí kila navíc v období kolem menopauzy je rozhodně víc než těch, které váhu řešit nemusí. Právě proto vznikla tato kniha. Shrnuje dostupné informace o vlivu menopauzy na metabolismus a specifické obtíže, které ovlivňují regulaci příjmu potravy na jedné straně a energetický výdej na straně druhé. Vysvětluje, jestli se s nimi dá něco dělat a co konkrétně můžete zařídit vy sama.

280 Kč

60 večeří pro zdravé hubnutí 2021

Recepty na rychlé studené a teplé večeře složené jen z bílkovin a zeleniny. Kniha vám pomůže vyřešit nejtěžší úkol při hubnutí. Tedy nemít večer hlad ani chuť a přitom udržet příjem kalorií tak, abyste hubli.

Cena: 375 Kč
O knize řekli:
Simona Záveská
Knihu vřele doporučuji všem lidem, kteří nemají nápady co zajímavého a chutného jíst na večeře místo obligátní vaječné omelety/obloženého chleba. Ať už jste v redukčním režimu nebo ne, tak recepty využijete pro celou rodinu. Kniha mne naučila jak se dá chutně upravit zelenina na spousty způsobů a dala tipy na výborné zeleninové zálivky, které dají salátu úplně „jiný rozměr“ . Překvapila mne snadná a levná domácí výroba sýru labneh nebo-li domácí Lučiny. Už by mne nenapadlo si kupovat předraženou Lučinu z obchodu, protože ta chuť té domácí je „hvězdná“ a nesrovnatelně levnější.

Praktický návod na zdravé hubnutí 2022

Chcete přestat držet diety a místo toho začít hubnout? V tomto návodu najdete vše potřebné k sestavení jídelníčku. Jak vám pomůžou bílkoviny a kolik jich máte jíst? Jak zlepšit střevní mikrobiom, aby vám pomáhal ve zhubnutí? A jakým nejčastějším chybám se vyhnout? Vše, co potřebujete vědět, stručně, srozumitelně a přitom velmi konkrétně.

Cena: 350 Kč
O knize řekli:
PhDr. Iva Málková (zakladatelka Společnosti STOB)
Název E-booku Praktický návod na zdraví hubnutí je stoprocentně pravdivý. Z přemíry informací o výživě a hubnutí, které nás dnes zaplavují, vybrala autorka ty nejdůležitější, které jsou podstatné pro redukci váhy. Seznamuje srozumitelně čtenáře se základními živinami tak, aby byl schopen si sestavit samostatně jídelníček šitý na míru právě jemu, a to i s ohledem na množství přijaté energie. Vysvětluje i důležitost dalších faktorů při sestavování jídelníčku jako je glykemický index, glykemická nálož, vitaminy, minerální látky a žhavá novinka střevní mikrobiom. Dobrým pomocníkem pro sestavení jídelníčku je i přehled potravinových skupin a tipy na jednotlivé chody. U zkušené odbornice máte jistotu, že to, co se dočtete, vychází z vědecky podložených závěrů.

Sezónní jídelníčky ve výhodném setu

Chcete přestat držet diety a místo toho začít hubnout? V tomto návodu najdete vše potřebné k sestavení jídelníčku. Jak vám pomůžou bílkoviny a kolik jich máte jíst? Jak zlepšit střevní mikrobiom, aby vám pomáhal ve zhubnutí? A jakým nejčastějším chybám se vyhnout? Vše, co potřebujete vědět, stručně, srozumitelně a přitom velmi konkrétně.

Cena: 250 Kč

Facebook