Skyramisu s letním ovocem

Recepty

Skyramisu_ovoceCo je to skyramisu? Je to odlehčený dezert vzdáleně inspirovaný všeobecně oblíbeným tiramisu.

Toto skyramisu se vyznačuje nejen malým množstvím tuku, ale i nižšími sacharidy. Přidaného cukru je v něm tak málo, jak je možné, aby neutrpěla výsledná chuť. Bílkovin má naopak ve své kategorii hodně. Dejte si ho na svačinu při hubnutí, ale směle ho nabídněte i dětem.

Příprava je opravdu nenáročná, takže si ho klidně udělejte do skleničky s sebou do práce.

Suroviny na 6 porcí:

  • 1 větší balení přírodního přírodního skyru (350 g)
  • 100 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 100 g cukrářských piškotů
  • 250 g čerstvých jahod
  • 100 g čerstvých kanadských borůvek nebo malin
  • 100 ml čerstvě vymačkané šťávy z pomeranče
  • 20 g cukru = 1 zarovnaná polévková lžíce

Postup:

Připravte si nádobu o rozměrech 20x 20 cm. Můžete také rovnou použít 6 mističek nebo skleniček a vše skládat rovnou do nich.

Vymačkejte šťávu z pomeranče.

Opláchněte jahody a borůvky, jahody nakrájejte na plátky, část nechte na ozdobu. Ty nakrájejte na čtvrtiny.

Do nádoby dejte vrstvu piškotů. Lepší je nalámat na kousky.

Pokropte piškoty částí pomerančové šťávy.

Ušlehejte dotuha šlehačku.

V další nádobě prošlehejte skyr s cukrem. Čím bude skyr nadýchanější, tím lepší bude výsledná chuť dezertu.

Do skyru pak opatrně zašlehejte šlehačku.

Na piškoty navrstvěte krém a poházejte větší částí ovoce.

Opět dejte vrstvu piškotů, pokapejte zbylou pomerančovou šťávou a navrch dejte zbylý krém.

Ozdobte zbývajícím ovocem.

Dejte do lednice vychladit nejlépe přes noc.

Skyramisu porce

Nutriční hodnoty:

6 porcí 1 porce
Energie(kJ) 5051 841
Bílkoviny (g) 56 9.3
Tuky(g) 36 6
Sacharidy(g) 164 27.3
Facebook