Není to žádná věda. Zapomeňte na zmražené kapustičky, z nich nic dobrého nevykouzlíte. Nejjednodušší je koupit čerstvé kapustičky, které se od podzimu do jara prodávají v půlkilových baleních. Zkontrolujte, že jsou pevné a nejsou nažloutlé. Z umytých kapustiček odstraňte vnější zvadlé listy a ořízněte zbylý košťál.
Krátké povaření v osolené vodě
V kastrolu přiveďte k varu osolenou vodu. Použijte asi 3 litry vody a 1 polévkovou lžíci soli. Kapustičky vhoďte do vroucí vody a vařte po dobu 5 minut. Ne déle! Zceďte, nechte okapat a pak je rozpulte.
Dochucení
Na dně větší misky připravte zálivku z 1 lžičky olivového oleje, 2 lžiček citronové šťávy, soli (nejlépe vločkové maldonské), přidejte čerstvě mletý pepř. Promíchejte. Vhoďte připravené kapustičky a znovu promíchejte. A máte vlažný ,,salát“ vhodný pro chladné počasí. Respektive základ pro salát. K němu už jen vyřešíte bílkovinu.
Zkusit můžete také tento recept