Citronový ricottový dort s piniovými oříšky

Recepty

Klidně se hned pusťte do pečení. Tento dort je rychlý, suroviny na něj seženete v každém supermarketu a můžete si ho dát s klidným svědomím i ve fázi aktivního hubnutí. Jedna porce (1/8) dortu má jen o pár kJ více než padesátigramové balení BeBe sušenek, má však více než dvojnásobek bílkovin a naopak jen poloviční množství sacharidů. Vaší porci si jen lehce poprašte moučkovým cukrem, ostatním můžete ,,přicukřit“ a můžete jim přidat i porci creme fraiche nebo zakysané smetany.

**Citronový ricottový dort s piniovými oříšky**

**Suroviny na 8 porcí:**

|* 500 g ricotty (2 kelímky)
|* 150 g polohrubé mouky
|* 4 vejce
|* 40 g másla
|* 40 g piniových oříšků
|* 25 g sypkého sladidla Cukren
|* 1/2 sáčku vanilkového cukru
|* 50 ml citronové šťávy
|* 1/2 prášku do pečiva
|* špetka soli

**Postup:**
Piniové oříšky opražte nasucho na pánvi (pozor, nespalte, jde to hodně rychle). Vezměte si 2 misky, do jedné dejte bílky z vajec a vyšlehejte z nich sníh. Pak vyšlehejte elektrickým šlehačem (nemusíte mýt metlyod bílku) změklé máslo s vanilkovým cukrem a žloutkem. Přidejte ricottu, citronovou šťávu, cukren, špetku soli a opět prošlehejte. Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a piniovými oříšky. Na závěr vmíchejte sníh z bílků. Dejte péci do vymazané a vysypané formy na dort. Pečte na 160 st po dobu 50 minut. Nakrájejte na 8 dílů a lehce posypte moučkovým cukrem.

**Nutriční hodnoty :**
| | 8 porcí | 1 porce |
| Energie (kJ) | 9541 | 1192 |
| Bílkoviny (g) | 81 | 10.1 |
| Tuky (g) | 130 | 16.2 |
| Sacharidy (g) | 161 | 20.1 |

**1 porce dortu je vhodná jako dopolední nebo odpolední svačina.**

Facebook