Obiloviny, pečivo, brambory

druh Energie (Kj) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g) Vláknina (g)
mouka pšničná 1410 10 1 71 4
rýže 1460 7 2,2 74 2,2
uvařená rýže 440 2 0,2 24 0,2
těstoviny 1500 12 1,8 72 3,4
uvařené těstoviny 660 5 0,8 32 1,5
ovesné vločky 1620 10 6 72 7
chléb šumava 1020 8 1,3 50,2 4
tmavý chléb (žitný) 1050 5,9 1,4 54 5,5
bageta 1060 7,8 1,4 51 3
rohlík 1210 9,5 3,6 56 2
toustový chléb 1120 9 3 55 X
knackebrot 1400 10 5,1 61 14
křehký chléb 1380 8,5 1,7 64 7
brambory 300 2 0,1 15 2
smažené hranolky 1200 4,2 14 3,5 X

Hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g u potravin či 100 ml u nápojů. U některých potravin uvádíme hodnoty na 1 ks.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
TOPlist