Zelenina

Následující potraviny jsou rostlinného původu, neobsahují cholesterol, proto je v posledním sloupci místo cholesterolu vláknina.

druh Energie (Kj) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g) Vláknina (g)
brokolice 138 4,4 0,9 2,9 2,8
brukev (kedluben) 134 2,1 0,2 5,8 2,2
cuketa 77 1,6 0,4 2,1 0,9
fazolky 163 2,3 0,3 7,1 3
hrášek 316 6,5 0,5 13,3 5,2
květák 121 2,4 0,3 4,4 1,8
lilek 163 1,3 0,3 8,2 2,3
mrkev 188 1,4 0,3 9,7 3
okurka 67 0,7 0,2 2,6 0,9
paprika červená 121 1,2 0,5 5,2 1,6
paprika zelená 65 0,8 0,3 2,6 1,9
pekingské zelí 51 1,1 0,3 1 1,6
rajčata 103 1,1 0,3 4,6 1,5
ředkvička 84 1,1 0,1 3,7 1
salát hlávkový 75 1,5 0,3 2,7 0,9
zelí hlávkové 121 1,5 0,2 4,5 2,7

Hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g u potravin či 100 ml u nápojů. U některých potravin uvádíme hodnoty na 1 ks.

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
TOPlist